a3 + b3 = (a + b) (a2 — ab + b2)
a3 — b3 = (a – b) (a2 + ab + b2)
1)Բազմանդամը վերլուծե՛ք արտադրիչների.
ա) a3 — b3 = (a – b) (a2 + ab + b2)
բ) 27a3 — 8b3 =(3a-2b)(9a²+6ab+4b²)
գ) 64x3 — 8 =(4x-2)(16x²+8x+4)
դ) b3 — 125 =(b-5)(b²+5b+25)
ե) c3 — 27 =(c-3)(c²+3c+9)
զ) 125k6 — 27 =(5k-3)(25k²+15k+9)
2)Արտահայտությունը բերե՛ք բազմանդամի կատարյալ տեսքի.
ա) (x — y)(x2 + xy + y2) =x³-y³
բ) (2a — 3)(4a2 + 6a + 9) =8a³-27
գ) (x — 2y)(x2 + 2xy + 4y2) =x³-8y³
դ) (16 + 12x + 9x2)(4 — 3x) =64-27x³
ե) (5a — 3b)(25a2 + 15ab + 9b2) =125a³-27b³
3)Աստղանիշները փոխարինե՛ք այնպիսի միանդամներով, որ ստացվի
նույնություն.
ա) (a − y)( a2 + ay + y2) = a3 − y3
բ) a³− b6 = (a − b²)( a2 + ab2 + b⁴)
գ) a3 + 8b3 = (a + 2b)( a2 − 2ab + 4b²)
դ) x9 − y⁶ = ( x3 − y²)(x⁶ + x3 y2 + y4)