1)A, B և C միանդամներն ընտրեք այնպես, որ տեղի ունենա հավասա-րությունը.
ա) m3 + n³= (m + n)(m² — mn + n2)
բ) (x + 5)(x2 — 5x + 25) = x3 + 125
գ) (2x + 3y)(4x² — 6xy + 9y) = 8x3 + 27y3
դ) (4a + 3b)( 16a² — 12ab + 9b²) = 64a3+ 27b3
2)Արտահայտությունը գրեք բազմանդամի տեսքով.
ա) (x — y)(x2 + xy + y2)=x³-y³
բ) (5 — a)(a2 + 5a + 25)=125-a³
գ) (2m — 5n)(4m2 + 10mn + 25n2)=8m³-125n³
դ) (7p + q)(49p2 — 7pq + q2)=343p³+q³
3)A, B և C միանդամներն ընտրեք այնպես, որ տեղի ունենա հավասարությունը.
ա) x3 + 4³ = (x + 4)(x2 — 4x + 16)
բ) 27a³ — 8c6 = (3a — 2c²)(9a² + 6ac2+ 4c4)
գ) a³ — 125m9 = (a — 5m³)(a² + 5am³ + 25m6);
դ) 64m9 + 8a²= (4m3 + 2a⁴)(16m6 — 8a⁴m³ + 4a8)
4)Հաշվի՛ր օգտվելով խորանարդների տարբերության բանաձևից՝
a3 — b3 = (a – b) (a2 + ab + b2)
ա) m³ — 1 =
բ) 125x³ — 8y³ =
գ) x6 — y6 =
դ) x9 — x6 =
ե) p³ — 27q³ =
զ) 64a³ + 1000b³ =
է) m¹² — 64 =
ը) c6d3 — k3 =